Muziek,kunst en cultuur







Deze foto is opgenomen in Bandoeng omstreeks 1920. Uiterst links op de foto staat Rob Maidman. Wij weten niet wie de andere muzikanten zijn maar vermoeden dat het drie broers zijn; zonen van Abraham Alexander Guldenaar en Anna Louisa Kouthoofd. In Indië was het actief musiceren een belangrijk element van het dagelijkse leven. Er werd veel gezongen, op de piano en gitaar gespeeld. Muziek bracht vreugde en plezier en leidde af van de dagelijkse besognes.


Maurice Lammerts van Bueren is de zoon van Rob Lammerts van Bueren en Emy Guldenaar. Hij is pianist en behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast optredens in Nederland gaf hij kamermuziek- en liedrecitals in België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Slovenië, Zweden, Taiwan, Syrië, Trinidad en de Verenigde Staten. Hij nam een groot aantal CD’s op bij labels als Zefir Records, Etcetera, Avie Records en Naxos. Als coach is hij verbonden aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.




Herbie Guldenaar (1956 Soerabaja) is jazzgitarist en muziekdocent. Hij studeerde klassiek gitaar aan de conservatoria in Utrecht en Tilburg en studeerde in 1985 af in het hoofdvak Jazz aan het conservatorium in Rotterdam. Hij speelde met grootheden als Joe Pass, Jimmy Raney, Madeleine Bell, Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Ruth Jacott, Humprey Campell, Michelle David,Rotterdam Symfonisch Orkest, Eric Vloeimans, Rosa King en het Rotterdam Symfonisch Orkest.






Henri de Wolf (1938 Magelang) was de zoon van Corrie Clementine Guldenaar en Henri Johannes de Wolf. Hij was een kunstenaar en jazzmuzikant in Groningen. Al op jonge leeftijd was hij een groot jazzliefhebber en fan van Charlie Parker. Hij speelde trompet en organiseerde met Jenne Meinema sessies in ijssalon Winter aan de Lutkenieuwstraat. Later maakte hij van De Koffer in de Oosterstraat een jazzcentrum. Naar aanleiding van het gerucht dat de Groninger Jazzmarathon met opheffing werd bedreigd, werd in 1984 op initiatief van de Henri Wolf en enige prominente jazzkenners een jaarlijkse prijs voor Groninger musici in het leven geroepen: De Forma Aktua Jazzprijs. Na zijn dood in 1986 werd de prijs naar hem vernoemd: de Henri de Wolf Jazzprijs.

Henri de Wolf was muzikant én kunstenaar. Hij studeerde aan de Academie Minerva in Groningen en bij Studio W.D.R. in Keulen. In 1972 richtte hij de kunstenaarsgroep Galerie Forma Aktua op. In 1981 werd Stichting Forma Aktua Pinakotheek opgericht en in 1983 werd de galerie gerealiseerd. Henri de Wolf is bekend van onder andere de gedenksteen 100 jaar Sociaal-Democratische Bond in de Folkingestraat en de 5 Mei-vlag aan de Nieuwstad in Groningen.















Ron Krancher (1952 Amsterdam) is de zoon van Jan François Krancher en Pola Emelie Kouthoofd. Hij studeerde antropologie en niet-westerse sociologie aan de UvA (Vakgroep Zuid- en Zuidoost Azië). Hij schreef twee wetenschappelijke boeken: ‘De Indo-Europeaan: een verdwijnend fenomeen?’ en ‘Machtspolitiek en conflicten in Nederlands-Indië en Indonesië’. Hij schreef ook enkele romans: Scott’s Lacey, Slow Dancing (oog om oog) en Meisjes van de plantage.












Barbara Guldenaar (1971 Krommenie). Barbara Guldenaar is de dochter van Audi Guldenaar en Ilse Frankevoort. Zij tekent, schildert, maakt collages, draait aardewerk, beschildert keramiek en maakt foto’s. Haar werk wordt internationaal gewaardeerd. Barbara studeerde in 1997 af aan de Gerrit Rietveld Academie.







Paul Guldenaar (1947 Jakarta). Paul Guldenaar is zanger en zong in bands als The blue Rythms, Tennis en Joss. Hij nam zijn eerste single op onder de naam Paul King. Hij had samen met Jetty Weels onder de naam Sacha en Paul enkele hits waaronder I'm gonna get Married en De hele zomer lang. Onder de naam Paul Ellis maakte hij in de jaren 1977 en 1978 twee singles.




























Tony Guldenaar (1938 Jakarta) en echtgenote Annette Mikkelson hebben een zeer muzikaal gezin. Met hun zoons Rick en Russ en dochter Julie vormen zij de Invaders Family Band. Allen spelen meerdere instrumenten.




















Jules Seelig <1951 Biak> is de zoon van John Seelig en Guusje Guldenaar. Hij is zijn levenlang actief in de muziek. Hij speelt gitaar, drums en zingt. Hij speelde in bands als The Peacemakers, Mellow Tones en Rindu. Naast muziek heeft Jules een passie voor tekenen en schilderen.












Kein Guldenaar (1952 Den Haag) werkte 40 jaar in de financiële sector maar was daarnaast altijd actief als muzikant in een aantal bands met muziek in uiteenlopende stijlen: Movements (Soul en Jazz) Blues Sweat and Tears, KGB(jazz). Hij speelde op diverse festivals o.a. Jazz in Duketown en het Lighttown Jazzfestival. Na zijn pensionering studeerde hij in 2018 af aan de Schumann Academie; hij is jazzfluitist/saxofonist en zanger bij het Brabants Jazzkwartet.


© Respecteer ons werk. Neem geen foto's en data over zonder toestemming te vragen en/of zonder de bron te vermelden©

Staan op deze site foto's of gegevens zonder de benodigde toestemming. Dat is niet de bedoeling. Laat het ons dan weten!